Resultaat 1–16 van de 235 resultaten wordt getoond

​A rainy day in autumn

Deze twee activiteiten gaan over de herfst. Het is een regenachtige dag en Benny heeft zijn regenjas en laarzen aan. De kinderen leren over de regen en wat je dan kunt doen. Ook leren ze over de kleuren van de herfstbladeren.

A special friendship – Groep 5-8

This activity is for children who can read fairly fluently in English. You can extend this activity to two lessons. The children read about a special friendship between a young girl: Chloe, and a tramp: Mr Stink. In one of the extension activities, they go speed dating!​

Achoo!

Achoo! Benny is verkouden. Wie heeft er een tissue voor Benny? Als Benny van zijn verkoudheid af wil komen is het belangrijk fruit te eten. Benny leert de kinderen in hun elleboog te niezen. En verkouden of niet, Benny heeft altijd zin om te zingen, spelen en dansen!

Acting out a Saint Nicholas Story – Groep 5-8

In this role play, children work with a story and act it out. Each group needs to prepare one part of the story. When all the parts are acted out in the correct order, the whole story is presented.

Air and space travel – Groep 5-8

In this activity about transport, the children will learn more about kites, hot-air balloons, planes and choppers, and also about rockets and satellites.

Amazing Sea Animals – Groep 1-2

In dit project leren de leerlingen over verschillende zeedieren en hun eigenschappen. Ze tekenen een fantasiezeedier en beschrijven hun tekeningen aan elkaar.

Amazing Sea Animals – Groep 3-4

In dit project leren de leerlingen over verschillende zeedieren en hun eigenschappen. Ze tekenen hun favoriete zeedier en beschrijven hun tekeningen aan elkaar. Het project wordt afgesloten met een quiz.

Amazing Sea Animals – Groep 5-6

In dit project leren de leerlingen over verschillende zeedieren. Met behulp van leeskaarten verzamelen de leerlingen in tweetallen zoveel mogelijk feiten over een zeedier. De fact sheet vormt de basis voor het maken van een poster die de leerlingen aan elkaar presenteren.

Amazing Sea Animals – Groep 7-8

In dit project leren de leerlingen over verschillende zeedieren en de bedreigingen voor onze zeeën en oceanen. Met behulp van een booklet verzamelen de leerlingen in tweetallen zoveel mogelijk facts over een zeedier. De fact sheet vormt de basis voor het maken van een poster die de leerlingen aan elkaar presenteren.

Art – Groep 1-3

In 3 lessen maken de leerlingen aan de hand van schilderijen van Paul Klee, Wassily Kandinsky en Piet Mondriaan kennis met abstracte kunst. Ze maken een eigen abstracte compositie door vormen in verschillende kleuren te stempelen en staan stil bij de gevoelens die schilderijen kunnen oproepen.

Art – Groep 4-5

In 3 lessen praten de leerlingen aan de hand van schilderijen van Wassily Kandinsky over kleuren, vormen, muziek en gevoelens en hoe deze van invloed zijn op elkaar. In de laatste les maken de leerlingen een compositie van vormen in verschillende kleuren.

Art – Groep 6-8

In dit project van 6 lessen leren de leerlingen over het werk van Piet Mondriaan en Vincent van Gogh, verwerken ze informatie over wereldberoemde schilderijen en maken ze een zelfportret in de stijl van Vincent van Gogh.

Autumn

Benny is naar het herfstbos geweest. Wat heeft hij daar allemaal gevonden? De peuters oefenen de kleuren en tellen de herfstbladeren, kastanjes en eikels in Benny’s Mystery Box. Er worden spelletjes gespeeld en verschillende herfstliedjes aangeleerd.

Baa, moo, hee-haw!

Benny is naar de kinderboerderij geweest. Welke dieren heeft hij daar gezien? Welke geluiden maken de dieren?

Backpack games – Groep 1-4

In this activity children learn to name classroom objects. They play three games! In one game, they pass a backpack full of classroom objects around to the music. Can they show what they know when the music stops?