Programma op maat

Basisscholen

Onze lesmaterialen uitproberen?

Onze lesmaterialen uitproberen?

Gratis trial
Programma op maat

Basisscholen

EarlyBird helpt basisscholen met de invoering van kwalitatief goed Engels en wereldburgerschap.
Vind je ook dat de wereld steeds internationaler wordt? Dat we daarom steeds meer wereldburger worden? Dat meertalig en wereldwijs zijn leerlingen meer kansen biedt? Wil je je leerlingen ook het cadeautje van goed Engels en intercultureel begrip meegeven?

Steeds meer basisscholen kiezen er voor eerder dan groep 7 met Engels te starten. Jonge kinderen durven fouten te maken, hebben minder spreekangst en door eerder te starten krijgen de leerlingen meer tijd om de taal te oefenen. Daarnaast draagt het beheersen van meerdere talen bij aan wereldburgerschap. Het bevordert sociaal initiatief en intercultureel begrip. Eerder starten met het aanleren van de Engelse taal is dan ook een cadeautje dat je de leerlingen meegeeft.

Vroeger starten is echter geen garantie voor een betere taalvaardigheid. Voldoende leertijd, goed geschoolde leerkrachten en de aanwezigheid van een coördinator Engels zijn een paar van de indicatoren die bijdragen aan beter Engels.

Al bijna 20 jaar helpt Expertisecentrum EarlyBird basisscholen met de invoering van kwalitatief goed Engels. Wij zijn er voor alle scholen in heel Nederland: scholen die vanaf groep 1 willen starten, scholen die voor een later startmoment kiezen en scholen die een kwaliteitskeurmerk willen behalen. Ook basisscholen die aan de slag willen met wereldburgerschap zijn bij ons aan het goede adres.

Wij bieden verschillende mogelijkheden op het gebied van coaching & begeleiding en hebben een breed nascholingsaanbod. Scholen die de ambitie hebben een ‘landelijk erkende vvto-school’ te worden kunnen gebruik maken van ons geaccrediteerde keurmerktraject. Scholen kunnen lid worden van het EarlyBird-netwerk. Leden hebben toegang tot de (CLIL) lesmaterialen op ons online portal, kunnen deelnemen aan jaarlijkse studiemiddagen en meer.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op.

Download onze poster

Hang hem op in de school!

Programma op maat

Aanbod voor Basisscholen

Lidmaatschap
Coaching & Begeleiding
Nascholing
Studiereizen
Kwaliteitskeurmerk
Subsidie
Al 15 jaar toonaangevend in Nederland

Wat ons bijzonder maakt

In heel Nederland met een volledig dekkend aanbod.

Geaccrediteerde keurmerkinstantie.

Innovatief, professioneel en evidence informed.

Collega’s aan het woord

Ervaringen uit de praktijk