Voor kinderopvang

Benny’s Playground

Je bent hier:
Voor kinderopvang

Benny’s Playground

Benny’s Playground is een Engelstalig activiteitenprogramma voor peuters dat volledig aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Het programma is gebaseerd op de natuurlijke taalverwerving en gericht op begrijpen, spreken en interactie.

In Benny’s Playground ligt de nadruk op de verwerving van de basiswoordenschat. De woorden verwijzen naar de dagelijkse gebeurtenissen en dingen waar peuters mee bezig zijn. De activiteiten zijn thematisch opgebouwd en draaien allemaal om Benny, de handpop. Benny spreekt en verstaat alleen maar Engels en hij moedigt de kinderen aan om dit ook te doen. Voor de kinderen is de aanwezigheid van Benny het moment om van het Nederlands over te schakelen naar het Engels.

Het doel van Benny’s Playground is Engelstalige activiteiten aan te bieden, zodat de kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met het Engels. Het programma heeft de volgende uitgangspunten:

  • er wordt eenvoudige taal gebruikt die veel wordt herhaald;
  • de activiteiten zijn gericht op het vermogen van het kind om te imiteren, kinderen succeservaringen op te laten doen en communicatie uit te lokken;
  • de dagelijkse routines vormen de basis voor de activiteiten;
  • door leuke activiteiten uit te voeren, wordt de motivatie van de kinderen bevorderd;
  • Benny geeft kinderen vertrouwen, zodat zij een vreemde taal durven te spreken.

Wil je starten met Benny’s Playground?
Starten met Benny’s Playground kan door lid te worden. Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier. Neem voor het afsluiten van het lidmaatschap contact met ons op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op.

Download de brochure

Benny’s Playground

Programma op maat

Overig aanbod voor kinderopvang

Lidmaatschap
Nascholing & Begeleiding
Kwaliteitskeurmerk
Collega’s aan het woord

Ervaringen uit de praktijk