Je bent hier:
In de media en het nieuws

Nieuwsberichten van EarlyBird

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

In gesprek met… Helen de Lange, bovenschools coördinator Engels en Internationalisering van Stichting Robijn

Helen de Lange is bovenschools coördinator Engels en Internationalisering bij Stichting Robijn. Stichting Robijn is een schoolbestuur van 11 openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein. In het schooljaar 2018-2019 zijn de schooldirecteuren van Stichting Robijn eruit: de wereld wordt steeds internationaler en een kwalitatief goed programma Engels vanaf groep 1 moet daarom op alle basisscholen een plek krijgen. Hoe zijn de directeuren tot dit eensluidende besluit gekomen? Wat is hieraan vooraf gegaan? Welke rol heeft Helen hierin gespeeld? Wat zijn Helens taken als coördinator? Hoe borgen zij met elkaar de kwaliteit van het programma Engels? Tijd voor een gesprek met Helen.

Read more

Online EarlyBird Master Class op 29 september

Op 29 september 2021 organiseren we voor onze leden de EarlyBird Master Class. De Master Class is een tweejaarlijkse studiemiddag die in het teken staat van de relatie tussen wetenschap en onderwijspraktijk. Dit keer gaat Joana Duarte in op de vraag hoe wereldburgerschapsonderwijs bij kan dragen aan het omgaan met diversiteit en het beter beheersen van de Engelse taal.

Read more

In gesprek met… Nanda Meulmeester en Josje Krijgsman, Kinderdagverblijf Pinkeltje van Vlietkinderen in Voorburg

Kinderdagverblijf Pinkeltje van Vlietkinderen in Voorburg biedt al jaren Engels aan de peuters met het programma Benny’s Playground van EarlyBird. Het kinderdagverblijf is in het bezit van een kwaliteitskeurmerk en inmiddels zelfs gehervisiteerd. Pinkeltje is verhuisd naar een prachtig nieuw duurzaam gebouw. Ook Benny is meeverhuisd en voelt zich alweer helemaal thuis.

Read more