Je bent hier:
In de media en het nieuws

Nieuwsberichten van EarlyBird

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

It’s the early bird that catches the worm! Terugblik op 20 jaar EarlyBird met oud-directeur Karel Philipsen

Sinds de oprichting van EarlyBird in 2003 tot aan zijn pensioen in 2019 was Karel Philipsen directeur van EarlyBird. Daarvoor was hij werkzaam in het voortgezet onderwijs, onder andere als geography teacher en conrector op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam. In dit interview blikken we met Karel terug op de afgelopen 20 jaar en werpen we een blik op de toekomst.

Read more

EarlyBird Master Class op 1 november

Studiedagen voor leden van EarlyBird EarlyBird Master Class Storytelling: Working within a story & beyond, door Katy Kelly Storytelling: Working within a story & beyond, door Katy Kelly In this hands-on workshop we will explore the power of stories in our lives and the young learner classroom. We will examine the role stories have traditionally…

Read more

St. Josephschool uit Leiden op studiereis naar Limerick

De Erasmus+ studiereizen komen in 2022 weer helemaal op gang. In de meivakantie gaan meer dan 100 leerkrachten naar Limerick, Segovia en Canterbury voor teacher training. De St. Josephschool uit Leiden was begin maart de eerste school die weer op studiereis ging. Vvto-coördinator Roswitha de Boer vertelt over hun reis naar Limerick.

Read more

Samenwerking Jungle the Bungle en EarlyBird

De missie van Jungle the Bungle, zoveel mogelijk jonge kinderen spelenderwijs één of meerdere nieuwe talen te laten leren, sluit naadloos aan bij de missie van EarlyBird. Jungle the Bungle geeft niet alleen meertalige kinderboeken uit, maar ontwikkelt ook een interactieve talenapp. Voor de ontwikkeling van de app heeft Jungle the Bungle de hulp van EarlyBird ingeroepen.

Read more

In gesprek met… Kees van Meerkerk en Esther Witzier, meerscholendirecteur en vvto-coördinator van de Eben-Haëzerschool in Ottoland

De Eben-Haëzerschool in Ottoland is één van de scholen met een landelijk erkend kwaliteitskeurmerk. De school heeft ondanks alle covid-perikelen de vierjaarlijkse hervisitatie glansrijk doorstaan. Waarom heeft de school gekozen voor het keurmerktraject? Hoe hebben zij de visitaties ervaren? Wat heeft het hun gebracht? We gaan in gesprek met Kees van Meerkerk en Esther Witzier, meerscholendirecteur en vvto-coördinator van de Eben-Haëzer.

Read more