Je bent hier:
In de media en het nieuws

Nieuwsberichten van EarlyBird

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

St. Josephschool uit Leiden op studiereis naar Limerick

De Erasmus+ studiereizen komen in 2022 weer helemaal op gang. In de meivakantie gaan meer dan 100 leerkrachten naar Limerick, Segovia en Canterbury voor teacher training van cursusinstituut Pilgrims. De St. Josephschool uit Leiden was begin maart de eerste school die weer op studiereis ging. Vvto-coördinator Roswitha de Boer vertelt over hun reis naar Limerick.

Read more

Samenwerking Jungle the Bungle en EarlyBird

De missie van Jungle the Bungle, zoveel mogelijk jonge kinderen spelenderwijs één of meerdere nieuwe talen te laten leren, sluit naadloos aan bij de missie van EarlyBird. Jungle the Bungle geeft niet alleen meertalige kinderboeken uit, maar ontwikkelt ook een interactieve talenapp. Voor de ontwikkeling van de app heeft Jungle the Bungle de hulp van EarlyBird ingeroepen.

Read more

In gesprek met… Kees van Meerkerk en Esther Witzier, meerscholendirecteur en vvto-coördinator van de Eben-Haëzerschool in Ottoland

De Eben-Haëzerschool in Ottoland is één van de scholen met een landelijk erkend kwaliteitskeurmerk. De school heeft ondanks alle covid-perikelen de vierjaarlijkse hervisitatie glansrijk doorstaan. Waarom heeft de school gekozen voor het keurmerktraject? Hoe hebben zij de visitaties ervaren? Wat heeft het hun gebracht? We gaan in gesprek met Kees van Meerkerk en Esther Witzier, meerscholendirecteur en vvto-coördinator van de Eben-Haëzer.

Read more

In gesprek met… Helen de Lange, bovenschools coördinator Engels en Internationalisering van Stichting Robijn

Helen de Lange is bovenschools coördinator Engels en Internationalisering bij Stichting Robijn. Stichting Robijn is een schoolbestuur van 11 openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein. In het schooljaar 2018-2019 zijn de schooldirecteuren van Stichting Robijn eruit: de wereld wordt steeds internationaler en een kwalitatief goed programma Engels vanaf groep 1 moet daarom op alle basisscholen een plek krijgen. Hoe zijn de directeuren tot dit eensluidende besluit gekomen? Wat is hieraan vooraf gegaan? Welke rol heeft Helen hierin gespeeld? Wat zijn Helens taken als coördinator? Hoe borgen zij met elkaar de kwaliteit van het programma Engels? Tijd voor een gesprek met Helen.

Read more