Voor basisscholen

CLIL-projecten

CLIL-projecten over allerlei thema’s, compleet met Engelse instructietaal, presentaties, gedifferentieerde werkbladen en flashcards

Groep

Thema's

Climate Change – Groep 7-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal drie jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het CLIL-project Climate Change ontwikkeld. In dit project gaan de leerlingen aan de slag met de begrippen weather, climate, climate change en alles wat daar mee samenhangt.

Healthy Food – Groep 1-2

In dit CLIL-project voor groep 1-2 leren de kinderen over het belang van voeding en het verschil tussen gezond en ongezond eten en drinken. Je kunt het project ook met de hele school doen!

Healthy Food – Groep 3-4

In dit CLIL-project voor groep 3-4 leren de kinderen over het belang van voeding en het verschil tussen gezond en ongezond eten en drinken. Je kunt het project ook met de hele school doen!

Healthy Food – Groep 5-6

In dit CLIL-project voor groep 5-6 leren de kinderen over het belang van voeding en het verschil tussen gezond en ongezond eten en drinken. Ze schrijven een recept voor hun favoriete gezonde tortilla en geven daar een presentatie over. Je kunt het project ook met de hele school doen!

Healthy Food – Groep 7-8

In dit CLIL-project voor groep 7-8 leren de kinderen over het belang van voeding en het verschil tussen gezond en ongezond eten en drinken. Ze schrijven een recept voor hun favoriete gezonde tortilla en geven daar een presentatie over. Je kunt het project ook met de hele school doen!

Inventors and Inventions – Groep 6-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal drie jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project Inventors and Inventions ontwikkeld. In dit project leren de leerlingen over bekende uitvinders en gaan zij aan de slag met het ontwerpen van een eigen uitvinding!

Knights and Castles – Groep 1-3

In dit CLIL-project voor groep 1-3 leren de leerlingen in 2 (of 3) lessen over Knights & Castles. Aan het eind van het project begrijpen de leerlingen de kernwoorden en zinnen en kunnen zij deze uitspreken.

Knights and Castles – Groep 4-5

In dit CLIL-project voor groep 4-5 leren de leerlingen in 2 (of 3) lessen over Knights & Castles. Aan het eind van het project begrijpen de leerlingen de kernwoorden en -zinnen, kunnen ze deze uitspreken en kunnen ze de meeste woorden gebruiken in eenvoudige zinnen.

Knights and Castles – Groep 6-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het CLIL-project Knights & Castles ontwikkeld. In dit project gaan de leerlingen aan de slag met het onderwerp ‘ridders en kastelen’, maar dan in het Engels!

Olympic Games – Groep 6-8

Voor de leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project Olympic Games ontwikkeld. In dit project leren de leerlingen over olympische sporten, de geschiedenis van de Olympische Spelen en verzinnen en presenteren ze een nieuwe olympische sport!

Pop Music – Groep 6-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project Pop Music ontwikkeld. In dit project leren de leerlingen over instrumenten en over de geschiedenis van de popmuziek. Natuurlijk wordt er ook gezongen en gedanst!

South America – Groep 7-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project South America ontwikkeld. In dit project gaan de leerlingen aan de slag met een land uit het werelddeel Zuid-Amerika om uiteindelijk hun land op een vakantiebeurs te presenteren.

The Voyage of Christopher Columbus – Groep 7-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal drie jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het CLIL-project The Voyage of Christopher Columbus ontwikkeld. In dit project leren de kinderen over Columbus’ reis in 1492 en de ontdekking van Amerika.

War and Peace – Groep 7-8

Voor de leerlingen in de bovenbouw die minimaal drie jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project War and Peace ontwikkeld. In dit project gaan de leerlingen aan de slag met de begrippen oorlog, conflict en vrede en alles wat daar mee samenhangt.

Water – Groep 7-8

Voor de leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project Water ontwikkeld. In dit project leren de kinderen alles over de rol die water in ons leven speelt.

Zoo Animals – Groep 5-8

Voor leerlingen in de bovenbouw die minimaal twee jaar Engels hebben gehad heeft EarlyBird het project Zoo Animals ontwikkeld. In dit project verzamelen de leerlingen in tweetallen zoveel mogelijk informatie over dieren die ook in de dierentuin te zien zijn. Met behulp van een zelfgemaakte poster geven zij een presentatie over hun favoriete dierentuindieren!