Voor kinderopvang

Aanvullende activiteiten

Hier vind je de aanvullende activiteiten van Benny’s Playground.

Snel naar:     Weer en seizoenen     |     Feestdagen     |     Overige thema’s

Thema's

​A rainy day in autumn

Deze twee activiteiten gaan over de herfst. Het is een regenachtige dag en Benny heeft zijn regenjas en laarzen aan. De kinderen leren over de regen en wat je dan kunt doen. Ook leren ze over de kleuren van de herfstbladeren.

Achoo!

Achoo! Benny is verkouden. Wie heeft er een tissue voor Benny? Als Benny van zijn verkoudheid af wil komen is het belangrijk fruit te eten. Benny leert de kinderen in hun elleboog te niezen. En verkouden of niet, Benny heeft altijd zin om te zingen, spelen en dansen!

Autumn

Benny is naar het herfstbos geweest. Wat heeft hij daar allemaal gevonden? De peuters oefenen de kleuren en tellen de herfstbladeren, kastanjes en eikels in Benny’s Mystery Box. Er worden spelletjes gespeeld en verschillende herfstliedjes aangeleerd.

Baa, moo, hee-haw!

Benny is naar de kinderboerderij geweest. Welke dieren heeft hij daar gezien? Welke geluiden maken de dieren?

Benny climbs a tree

In dit thema staat het prentenboek Benny climbs a tree centraal, het eerste prentenboek van Benny’s Playground. Benny klimt hoog in een boom. Onderweg komt hij zijn dierenvriendjes tegen. Samen met zijn vriendjes spelen de kinderen verstoppertje en oefenen ze de dierennamen.

Benny goes shopping

Om te kunnen picknicken met zijn vriendjes Turtle, Duck, Bird, Spider en Rabbit, moet Benny eerst boodschappen doen in de supermarkt. In zijn boodschappentas heeft hij een boodschappenlijst en een portemonnee met geld.

Benny goes to the circus

Benny heeft een rode clownsneus op. Benny is een clown. Hij gaat naar het circus. Als echte circusartiesten hangen de kinderen aan de trapeze, lopen ze over een koord en springen ze op de trampoline.

Benny is a knight

Wat heeft Benny in zijn hand? Een zwaard en een schild. Benny is een ridder! Een stoere ridder woont in een kasteel en vecht tegen draken. Samen met Benny redden de kinderen de prinses in het kasteel.

Benny is a pirate

Benny zit in de kring en wat heeft hij voor zijn oog? Een ooglap? Benny is een piraat!

Benny’s bike

Benny komt binnen op een fiets! Wie heeft nog meer een fiets thuis? Fietsen de kinderen ook net zo graag als Benny? Samen met Benny gaan de kinderen met de fiets op weg. Benny wil ook graag meer vertellen over vrachtwagens, auto’s, vliegtuigen, bussen en boten.

Benny’s house

De kinderen gaan op bezoek in Benny’s huis. Ze leren over de verschillende kamers en over de materialen waar een huis van gebouwd kan worden.

Christmas

Het is Kerst! Er branden lichtjes in de boom en Benny draagt een kerstmuts. Samen zingen Benny en de kinderen liedjes over de kerstman en leren ze over kerst.

Easter

Wat gezellig! De boom hangt vol met gekleurde eieren. Het is bijna Pasen. Benny en de kinderen verstoppen en zoeken de eieren. Ook springen ze rond als een echte Paashaas!

Family

In deze twee activiteiten maken de kinderen kennis met Benny’s familie.

Happy birthday!

Vandaag is een bijzondere dag: Benny is jarig vandaag en we vieren feest!

Hello sunshine!

Deze twee activiteiten zijn voor warme, zonnige dagen! Benny heeft een zonnebril op en een korte broek en T-shirt aan. Het zweet staat op zijn voorhoofd. Voor de extra warme dagen zijn er ook twee buitenactiviteiten. Lekker spelen met water!

In the house

In de kring staat een tafel met een poppenhuis erop. Benny bekijkt de stoel, het bed, de tafel en de lamp in het huis. Heeft het huis ook een deur? En een raam? Waar zou het bed kunnen staan? En waar kan de stoel staan? Samen met Benny krijgt alles een plekje.

Little artist

Benny heeft zijn rugzak op zijn rug en daar steekt een grote kwast uit. Wat zou er nog meer in de rugzak zitten? Benny opent de rugzak en laat de kwasten en verf zien. Benny is een echte kunstenaar!

Music

Wat is Benny vrolijk vandaag! Hij neuriet een liedje. Wie doet er mee? Benny wil graag muziek maken met de kinderen. Lekker zingen, klappen en op muziekinstrumenten spelen.

Princes and princesses

In de kring staat een mooie rode troon. Voor wie zou dat plekje zijn? Voor prins Benny! Benny zwaait als een echte prins naar de kinderen. Wat doen prinsen en prinsessen allemaal? Prins Benny weet het wel… kastelen bouwen, zingen en spelen!

Professor Benny

In deze activiteit maken de kinderen samen met professor Benny een super bellenblaas. De bellen worden geblazen, geteld en kapot geprikt. Pop!

Saint Nicholas

Sinterklaas is weer in het land! Benny speelt graag voor Sinterklaas. Met zijn mijter op en het grote rode boek in zijn hand zingen de kinderen samen met Benny een sinterklaaslied. Ze meten elkaars schoenen en spelen verschillende spelletjes.

Snowtime

Het is winter. Het heeft gesneeuwd! Benny en de kinderen tellen sneeuwballen en gooien er zelfs mee! De kinderen spelen verschillende spelletjes en zingen een Snowflake song.

Sporty Benny

Benny ziet er heel sportief uit vandaag. Hij draagt een korte broek, een T-shirt en sportschoenen. Hij gaat vandaag met ons sporten!

Spring is here

Het is lente en Benny is naar het park geweest. Benny heeft bomen, bloemen en veel dieren gezien. In de vijver zwommen vissen en mama eend met haar kuikens. De kinderen oefenen het tellen met behulp van een aftelversje, maken a walk in the park en spelen verschillende spelletjes met de kernwoorden.

Travel to the moon

Benny gaat op reis. Hij wil naar de maan. Hij heeft een koffer bij zich. In de koffer zit een raket. Dat beloofd veel spannends!

Unit 4: ​​Benny’s animal friends

In dit thema staan Benny’s dierenvriendjes centraal! De kinderen ontdekken samen met Benny hoe de dieren heten, welke geluiden ze maken en hoe ze bewegen. Aan het einde van het thema hebben de kinderen dit geleerd en kunnen zij de dieren benoemen.

Winter

Het is winter. Benny heeft een muts op en een sjaal om. Hij heeft buiten gespeeld. Buiten is het koud. Brrr! Welke kledingstukken heb je allemaal nodig om buiten te kunnen spelen?